Tone

BESKRIVELSE

En musikalsk teaterinstallation for de mindste børn og deres voksne. Med denne forestilling undersøger TeaterBLIK hvad en tværæstetisk forestilling i et scenografisk åbent format kan for de mindste publikummer og deres voksne.

Det hele udspilles i en kæmpemobile i konstant forandring og bevægelse. De to spillere bevæger sig rundt mellem scenografi og publikum, og rummet fyldes af musik og toner i farver, lys og lyd.

Materialet er udviklet gennem mange måneder. Gennem improvisationer i naturen på Fanø, samtaler, udstillinger, musikvideoer, materialeprøver og åbne prøver med publikum. Ideen var, at udvikle et visuelt og musikalsk sprog som kan fungere i alle slags rum. Forestillingen er ikke en historie med en handling, men et oplevelsesrum, med nykomponeret musik, hjemmebyggede instrumenter, sang, farver og lys, og et sprog som forstås af alle.Den er et møde med de allermindste børn, og deres tilstedeværelse er et samspil med de medvirkende.

Stemmer og impulser, øjenkontakt og spejlinger giver hver dag en ny tone til den færdige forestilling.
Den er abstraktioner over naturens lyde, farver og bevægelser. En spejling i en vandpyt, siv der rasler i vinden, en fugl langt ude i horisonten, solen som får farverne til at forandre sig, solen spejler sig i en vandpyt, en larve kravler henover et blad, en regnbue lyser op, tiden er gået i stå. Indtryk og oplevelser er omsat til en moderne og stram æstetik med 40 plexiglasplader som både er klare farver, vinduer, spejle og uroer. Et rum som giver plads til både stilhed og stemmer fra publikum blandet med toner af musik og farver.

Medvirkende:
På scenen: Gertrud Exner og Claus Carlsen
Instruktion: Catherine Sombsthay
Scenografi: Claus Helbo
Kostumer: Trine Walther
Scenemester: Søren la cour
Udviklet af holdet

Info​

Turneperiode:
Sæson 23/24

Aldersgruppe: 0 - 5 år

Varighed: 30 min

Tekniske Specifikationer:

Hjælp til Indbæring 1 voksen
Max tilskuerantal 40 børn (60 i alt)
Opstillingstid 2 timer
Nedtagning 2 timer
Mørklægning Ikke påkrævet
Tekniske krav 2 30 V (indenfor 20 m)
Siddepladser Gulv + stole
Spilleareal L x B x H 8 x 8 x min. 2,4 m inkl. publikum
Ren, plan overflade (Ikke fliser el. tæpper)